סוגי שתלים לשיניים
שתלים דנטליים הם ברגים קטנים העשויים מטיטניום או מזירקוניה, המוחדרים לתוך עצם הלסת ומהווים בסיס לשיקום שיניים חסרות. הם משמשים כתחליף לשורשים של שיניים טבעיות, ומאפשרים התקנת כתרים, גשרים או תותבות נשלפות באופן יציב וטבעי.
במרפאת השיניים של ד״ר יהונתן צ׳יפר משתמשים בשתלים האיכותיים ביותר והתוצאות אכן מעידות על האיכות. אם גם אתם עומדים לעבור השתלות שיניים, צרו קשר עם ד״ר יהונתן צ׳יפר ותיהנו גם אתם מהשתלה מוצלחת שתחזיר לפה את יכולת התפקוד ותחזיק מעמד זמן רב.
למידע נוסף מלאו את הפרטים ונחזור אליכם
סוגי שתלים לשיניים
השתל האנדוסטאלי
השתל האנדוסטאלי הוא סוג השתל הדנטלי הנפוץ ביותר. הוא מוחדר לתוך עצם הלסת, שם הוא מתמזג עם העצם לאורך זמן. שתלים אנדוסטאליים עשויים בדרך כלל מטיטניום, חומר חזק ועמיד התואם היטב לגוף האדם.מתאים למקרים בהם יש מספיק נפח עצם בלסת וניתן להשתמש בו הן בשיקום שיניים בודדות והן בשיקום מלא של הפה.
שתלי All-on- 4/6
שתלים אלו מיועדים לשיקום לסת שלמה (לסת עליונה או תחתונה) באמצעות שתלים דנטליים וכתרים קבועים. שתלים אלה מאפשרים לאנשים שאבדו את כל שיניהם בלסת לחזור ולחייך, לאכול ולדבר בביטחון, כאילו היו להם שיניים טבעיות.
שתלים זיגומטיים
שתלים זיגומטיים מיועדים למטופלים הסובלים מאובדן עצם משמעותי בלסת העליונה. שתלים אלה אינם מוחדרים לעצם הלסת עצמה, אלא לעצם הלחי (עצם הזיגומה), שהיא עצם חזקה ויציבה יותר.
שתל אוכף (Subperiosteal Implant)
שמו של השתל נגזר מצורתו שמזכירה אוכף, והוא מונח על גבי עצם הלסת מתחת לחניכיים, משמש במקרים של ספיגת עצם קיצונית בלסת וניתן להשתמש בו בעיקר בשיקום מלא של הפה.
שתלים קצרים
שתלים קצרים, מהווים פתרון חדשני לשיקום פה מלא או חלקי, גם במקרים בהם כמות העצם בלסת אינה מספקת. שתלים אלה מאפשרים להימנע מהליכים מורכבים כמו הרמת סינוס או אוגמנטציה, ומספקים תמיכה יציבה לכתרים או גשרים.
איך לבחור שתלים דנטליים איכותיים?
שתל דנטלי הוא בורג טיטניום המוחדר ללסת המחליף את שורש השן הטבעית. השתלים מוחדרים אל תוך עצם הלסת ונקלטים בה. על השתלים מרכיבים כתרים. השתלים מצופים בחומרים שונים בעלי עיבוד מיוחד כדי למרב את היכולות שלהם בהחלפת שורשי השן הטבעית. את השתלים מאפיינים לפי הצורה ובהתאם לתו התקן שאותו הם נושאים.
יש שתי צורות עיקריות של שתלים: שתל בעל צורה לקונית ושתל בעל צורה צילנדרית. רופא מקצועי ומיומן ידע לבחור לכל מטופל את צורת השתל המתאימה לו ביותר בהתאם למבנה הלסת, לרוחב הלסת לגובה העצם ועוד.
בשנים האחרונות נכנסו לשוק שתלי ה"מיני". שתלים אלו מאפשרים השתלה מיידית, מיד לאחר העקירה. בשימוש בשתלים אלו נחסך זמן רב למטופל מאחר וזמן האיחוי קטן בהרבה מאשר זמן האיחוי בשיטות האחרות.
עשרות חברות ברחבי העולם מייצרות שתלים דנטליים, כל חברה שמה את הדגש על פרמטר שונה. אך המכנה המשותף לכולם הוא תו התקן. כאשר מבצעים השתלת שיניים חובה לבחור שתל בעל תו תקן.
שתל דנטאלי הוא בורג העשוי מטיטאניום המוחדר לעצם הלסת ומחליף את שורשי השן שאבדה. השתלים מצופים בחומרים שונים בעלי עיבוד מיוחד כדי למרב את היכולות שלהם בהחלפת שורשי השן הטבעית.
השתלים הדנטאליים עשויים מסגסוגת טיטאניום, חומר שעבר בדיקות ומחקרים רבים ונמצא ראוי להישתל בגוף האדם. בדרך כלל שתלים דנטליים נקלטים בעצם הלסת, הגוף אינו דוחה אותם והם מתפקדים כמו כל איבר אחר בגוף.
ישנם סוגים שונים של שתלים ובעלי צורות שונות. יש שתלים בעלי צורה לקונית ויש בעלי צורה צילינדרים. לכל צורה יש את היתרונות והחסרונות והבחירה בסוג השתל תלויה בהחלטת הרופא המטפל.
בישראל משתמשים בעיקר בשלושה סוגים של שתלים. שתלים אמריקאיים, שתלים אירופאים ושתלים ישראליים.
השתלים האמריקאים מיוצרים בארצות הברית והם נושאים את תו התקן האמריקאי. חלק מהשתלים האמריקאיים נושאים גם את תו התקן הישראלי.
השתלים האירופאים מיוצרים באירופה ועומדים בתקנים האירופאים. חשוב לעשות הבחנה בין מערב אירופה לבין מזרח אירופה. בדרך כלל השתלים המיוצרים במערב אירופה איכותיים יותר.
השתלים הישראליים מיוצרים בישראל ונושאים את תו התקן הישראלי. הרבה שתלים המיוצרים בישראל נושאים גם את תו התקן האירופאי.
תו התקן מעיד כי השתל עמד בבדיקות ובביקורות רבות בהצלחה. ככל שהשתל נושא מספר גדול יותר של תווי תקן ממדינות שונות, כך איכותו גבוהה יותר. מספר תווי תקן ממדינות שונות מעיד כי השתל עומד במספר גדול יותר של דרישות ובדיקות מחמירות ונמצא ראוי לשימוש.
חשוב לדעת כי איכות השתלים אינה הגורם הבלעדי הגורם להצלחת הטיפול. חשוב מאוד לשים לב גם למקצועיותו ולניסיונו של הרופא המבצע את ההשתלה. רק שילוב מוצלח של שני הגורמים, מקצועיות הרופא ואיכות השתלים יביא להצלחת הטיפול.
שתלי זרקוניה הם שתלים דנטליים העשויים מחומר דמוי יהלום. את השתלים מייצרים במעבדה מיוחדת עם ציוד מיוחד והחומר שממנו הם עשויים מוגדר כחומר קראמי לבן ולא כחומר מתכתי אפור. מאחר והשתל אינו עשוי ממתכת, מעבר קרני האור דרך השתלים נראה טבעי.
לשתלי זרקוניה יש יתרון גדול. הצבע הלבן קרוב לצבע השן הטבעי, ולכן אין השתקפות אפורה דרך החניכיים. גם כאשר יש נסיגת חניכיים קלה, אין התגלות של החומר האפרפר כמו בשתל העשוי ממתכת.
יתרונות השתלים דנטליים
- שתלים מסייעים לשמור על צורת הפנים. הם אינם מעוותים את תווי הפנים כמו התותבות המלאכותיות ואינם משבשים את הדיבור ואת ההגייה.
- השתלים מסייעים לשמור על עצם הלסת.
- שתל דנטלי מונע את הצורך להשחיז שיניים בריאות כדי להרכיב עליהן גשר או תותבות.
- שתלים דנטליים אינם מטרידים ואינם מציקים. הם אינם גורמים לחיכוך עם רקמות הלסת ואינם יוצרים הרגשת אי נעימות.
- שתל דנטלי הוא הדבר הקרוב ביותר לשן הטבעית. קל לשמור על היגיינת הפה, אפשר לחייך חיוך זוהר בביטחון מלא ולאכול וללעוס כל דבר.
• כדי ליהנות מכל היתרונות חשוב לבחור רופא שיניים מומחה בתחום ההשתלות. צרו קשר עם ד"ר יהונתן צ'יפר כדי שאתם תיהנו מפה בריא ומתפקד ומחיוך זוהר וכובש לבבות.
ארבעה טיפים שיעזרו לכם לשמור על השתלים לאורך זמן רב
- חשוב לשמור על היגיינת הפה. מסביב לכתר שנבנה על השתל מצטברים שאריות מזון וחיידקיים רבים. אם לא נקפיד על צחצוח נכון ועל שימוש באביזרי עזר כמו חוט דנטאלי ועוד, החיידקים עלולים לגרום לדלקת חניכיים ולפגיעה ביציבות השתל. בקשו מרופא השיניים הנחיות מדויקות והמלצות על אודות מברשת השיניים המתאימה ועל השימוש באביזרים נוספים המסייעים להיגיינת הפה.
- האבנית המצטברת מסביב לשן היא האויב הגדול של השתלים. האבנית משחררת טוקסינים(רעלנים) הגורמים לנסיגת חניכיים ולפגיעה בשתלים.
- רצוי להימנע מעישון ומאלכוהול, במיוחד בתקופה שלאחר ההשתלה. העישון והאלכוהול מונעים מהחניכיים להירפא ולקלוט את השתלים.
- חשוב לבקר אחת לחצי שנה אצל רופא השיניים כדי לבדוק אם אין דלקת חניכיים מסביב לשתל. מומלץ לבצע בדיקה יסודית הכוללת גם צילומי רנטגן כדי לגלות האם מתפתחת דלקת חניכיים מסביב לשתל. חשוב לדעת כי דלקות חניכיים אינן גורמות לכאבים, אם לא נבדוק כל חצי שנה, ייתכן כי בלי שנרגיש עלולה להתפתח דלקת ולפגוע בשתלים.