סימני דחיית שתל שיניים

השתלת של שתלים דנטליים היא הליך נפוץ מאוד ברפואת השיניים בשלושת העשורים האחרונים. אנחנו נחשפים לסיפורים ולתוצאות של השתלות השיניים, מודעים לאחוזי ההצלחה הגבוהים, למעלה מתשעים וחמישה אחוזים, פוגשים חברים שמחייכים בפה מלא  עם שיניים יפות ומתפקדות והם מספרים לנו איך השתלת השיניים שיפרה להם את איכות החיים, אך כמעט שאיננו מודעים לסיכונים הרבים הכרוכים בתהליך של השתלת שתלים דנטליים.

כדי להימנע עד כמה שאפשר מנזקים העלולים להיגרם כתוצאה מהשתלת השתלים עלינו לזכור כי על אף שזו פרוצדורה שגרתית, עלינו להימנע מקיצורי דרך ומחיפוש אחרי מחירים זולים, להקפיד לבחור רופא שיניים מיומן כי הניסיון והוותק של הרופא הם הבסיס להשתלה מוצלחת ולמניעת של נזקים וסיבוכים כמו דחיית שתל.

דחיית שתל שיניים וסיבוכים אפשריים

התקנה של שתל דנטלי היא תהליך כירורגי שבו מבצעים קידוח בעצם הלסת כדי להגיע אל המקום שבו יש להטמיע את השתל הדנטלי. במהלך קידוח עלול הרופא לפגוע בעצב ולהביא לפגיעה עצבית.

יש מספר סוגים של פגיעה עצבית, הפעלת לחץ על העצב, קריעה של העצב, קריעה חלקית או קריעה מוחלטת. כאשר מתרחשת פגיעה עצבית היא עלולה לבוא לידי ביטוי במספר תחושות. לעתים עלול המטופל לסבול מאובדן של תחושה באזור הסנטר והשפה התחתונה בחלק של הפנים הפגוע. אובדן התחושה דומה לתחושה שאנו מרגישים לאחר הרדמה מקומית בטיפול שיניים, אך הפעם האזור לא מתעורר, או במקרה הטוב הוא מתעורר לאחר תקופה שעלולה להימשך בין שבוע לחודש ולפעמים אפילו יותר.

לעתים עלול המטופל לסבול מכאבים ספונטניים המופיעים ללא סיבה וללא גירוי תחושתי. הסיבה לכאבים אלו היא צלקת המכונה נוירומה הגורמת לפעילות חשמלית לקויה בעצב הפגוע.

במקרים רבים הפגיעה העצבית חולפת או ניתנת לתיקון בדרך של הוצאת השתל ושיקום העצב הפגוע, אך נתוני הסטטיסטיקה מלמדים כי כשמונה אחוז מהמצבים שבהם התרחשה פגיעה עצבית אינה מתרפאים והנזק נשאר קבוע.

סיבוך נוסף של השתלת השיניים הוא דחיית השתל. השתלים עלולים להידחות בשני שלבים, בשלב מוקדם ובשלב מתקדם.

דחיית השתלים בשלב המתקדם עלולה להיגרם בשל הכנה לא נכונה של עצם הלסת הנובעת בדרך כלל מחוסר ניסיון של הרופא או כתוצאה מזיהום שנגרם במהלך הטיפול.

דחיית שתלים בשלב מתקדם עלולה להיגרם כתוצאה מעומס יתר שהופעל על השתל, משבר שנגרם לשתל או כתוצאה מדלקת חניכיים באזור השתל.

מה עושים? המפתח להצלחה ולהימנעות מנזקים הוא בחירה נכונה של רופא השיניים!

ככל שרופא השיניים צבר ניסיון רב יותר והוא יותר מיומן, כך הסיכוי לסיבוכים ונזקים במהלך ההשתלה פוחת באופן משמעותי. רופא שצבר ניסיון רב ידע למצוא את הנקודה הטובה ביותר שבה הוא יוכל להטמיע את השתל בלי לפגוע בעצבים הנמצאים בעצם הלסת. רופא מקצועי ייעזר בצילומי  CT לתכנון מוקדם של מיקום השתל, יבדוק את כמות עצם הלסת הזמינה וישמור על מרחק ביטחון כדי להימנע מפגיעה עצבית.

בעבר הסיכוי לדחיית השתלים היה גבוה יותר, אך כיום הודות למכשור חדשני ומדויק, לשמירה קפדנית על סטריליזציה ורמה גבוהה של היגיינה במרפאת השיניים, לשימוש בשתלים מאיכות גבוהה ולידע המקצועי הרב שנצבר בתחום השתלים הדנטליים, אחוזי הסיכון הצטמצמו ועומדים על אחוזים בודדים בלבד.

על רופא השיניים, וגם על המטופל, להקפיד על בדיקה שגרתית אחת לחצי שנה עד שנה לאחר החדרת שתלים דנטליים כדי למנוע סיבוכים גם בשלב מאוחר יותר. יש לשים לב לסימנים כמו אדמומיות מסביב לאזור השתל, לרגישות מיוחדת באזור ההשתלה או לכאבים. דלקת מסביב לשתל היא סימן ברור כי הטמעת השתלים נכשלה וכל תזוזה באזור או צלילים עמומים עלולים להעיד גם על כישלון ההשתלה.

מידע נוסף

למידע נוסף מלאו את הפרטים ונחזור אליכם

שיתוף

אולי יעניין אותך גם

שן סדוקה לפני אחרי
סדק בשן

מהו סדק שן ומהן הסיבות לכך? השיניים חזקות להפליא, האמייל המרכיב את הציפוי החיצוני של השיניים הוא החומר החזק ביותר בגוף האדם אפילו יותר מהעצמות,

להמשך קריאה >
שחזור שן באמצעות סתימה לבנה
סתימה לבנה

סתימה לבנה סתימה לבנה בשן היא טיפול שיניים המשמש למילוי חורים או סדקים בשן. הסתימה מכילה חומרים שמתאימים לצבע השן הטבעי, ולכן היא פחות בולטת

להמשך קריאה >
התקשרו אלינו דילוג לתוכן