תופעות לוואי אחרי שתלים

הנתונים הסטטיסטיים מלמדים כי מספר השתלות השיניים המתבצע בישראל כל שנה הוא בין הגבוהים בעולם. נתוני הסטטיסטיקה מלמדים כי למעלה מתשעים וחמישה אחוז מהשתלות השיניים עוברות בהצלחה. כדי להיכנס לאחוזי הסטטיסטיקה הגבוהים ולא להיות בין חמשת האחוזים של הכישלונות חשוב לבחור רופא מקצועי ומיומן בתחום השתלת שיניים, לתכנן נכון את ההשתלה ואת השיקום שלאחריה, לציית להוראות הרופא ולשמור על תחזוקה ועל היגיינת הפה לאחר ההשתלה.

מהם שתלים?

שתל הוא בורג העשוי מטיטניום המוחדר בדרך כירורגית אל עצם הלסת. הבורג מחליף את השן הטבעית שאבדה ועליו מורכב כתר שן. בסוף תהליך ההשתלה, השתל והכתר שמעליו  יצרו " שן חדשה" במקום השן שאבדה. ה"שן החדשה" תחזיר למטופל את כושר הלעיסה, את הגיית הדיבור הברורה ואת האסתטיקה של השיניים. שתלי שיניים יכולים להיות בגדלים שונים, בעלי משטחים שונים ועשויים מחומרים שונים. התאמת הכתר לחלל הפה וההקפדה על שתל העשוי מחומרי גלם איכותיים הם המפתח להצלחת ההשתלה.

שתל

מהם גורמי הסיכון?

העישון ידוע כאחד מגורמי הסיכון המרכזיים. הוא מפחית את אספקת הדם לאזור וגורם לבעיות בתהליך ההחלמה. לעתים עלול הדבר להתבטא באובדן העצם והשתל. ההמלצה היא להימנע מעישון בתקופה שלפני ההשתלה ולאחריה.
לעיסה חזקה מדי עלולה לשחרר את השרף הסינטטי של השיניים ולהחליש את ההדבקה של הכתר לשתל. לעתים יהיה צורך להדביק את הכתר מחדש ולעתים ייאלץ הרופא להחליף את כל הגשר בגשר השיניים, טיפול שיגרור הוצאות כספיות גבוהות בשל המחיר הגבוה של כתר החרסינה. ההמלצה היא לאכול רק אוכל רך בתקופה שלאחר ההשתלה.

מהם הסיבוכים ותופעות הלוואי העשוית להתפתח לאחר התקנת השתלים?

  • בעת הטיפול רגישות העצב של השפה התחתונה והסנטר עלולה להיפגע. זוהי תופעת לוואי מוכרת הנמשכת בדרך כלל תקופה קצרה, אך במקרים מסוימים עלול המטופל לסבול מחוסר רגישות באזור גם כשנתיים לאחר הטיפול.
  • לא תמיד השתל נקלט בגוף. לפעמים הגוף לא מקבל שום הכללה של עצם זר בתוכו ונאבק בו. במקרה כזה יהיה צורך להוציא את השתל ולחפש פתרונות אחרים.
  • נפיחות ושטפי דם זוהי תופעת לוואי רגילה. אזור השתל רגיש ועלול להתנפח למספר ימים, בדרך כלל עד לשלושה ימים. באזור ההשתלה עלולים להתפתח גם שטפי דם קלים אשר יחלפו לאחר מספר ימים.
  • לאחר ההשתלה ייתכנו כאבים במקום ההשתלה ובאזור הפה. תיתכן גם הרגשת חולשה. ההמלצה היא לקחת משככי כאבים ולנוח בימים הראשונים לאחר הטיפול.
    השתלת שתלים באזור האחורי של הלסת עלולה לגרום לפגיעה או לדלקת במערות האף.
  • איבוד התחושה בחלק אחד של הפנים, במיוחד באזור הלחי הם בין תופעות הלוואי המוכרות החולפת כעבור מספר ימים.
  • זיהום בשתל או מסביב לו הם אחד הסיבוכים הנוצרים כתוצאה מחוסר היגיינה של הפה, לאחר הניתוח או מהשתלה לא מדויקת של הרופא.
  • חוסר יציבות של השתל נגרם כאשר עצם הלסת היא בעלת צפיפות נמוכה או שהשתל עשוי מחומרי גלם באיכות ירודה.
  • שבר על השתל הוא סיבוך נדיר, אך הוא עלול להתרחש. במקרה כזה יהיה צורך להחליף את השתל עם כל אי הנעימות הכרוכה בהחלפתו. ככל שהשתל עשוי מחומרים איכותיים יותר, כך הסיבוך נדיר יותר.

איך להימנע מסיבוכים ומתופעות לוואי בהשתלות שיניים?

  •  בחירת הרופא היא קריטית להצלחת טיפולי השתלת שיניים. חשוב לבחור רופא בעל ניסיון והוכחות בתחום. כאשר אתם בוחרים רופא שיניים, חשוב לברר על אודות הניסיון וההכשרה של הרופא. אל תתביישו לשאול את הרופא באילו חומרים הוא משתמש.
  •  לאחר ההשתלה חשוב לציית להוראות הרופא, להפסיק לעשן, לקחת חופשה בת מספר ימים ולנוח ולשמור על היגיינת הפה.
  • בכל מקרה, כאשר תופעות הלוואי לא חולפות לאחר מספר ימים, יש לפנות מיד לרופא.

מידע נוסף

למידע נוסף מלאו את הפרטים ונחזור אליכם

שיתוף

אולי יעניין אותך גם

שן סדוקה לפני אחרי
סדק בשן

מהו סדק שן ומהן הסיבות לכך? השיניים חזקות להפליא, האמייל המרכיב את הציפוי החיצוני של השיניים הוא החומר החזק ביותר בגוף האדם אפילו יותר מהעצמות,

להמשך קריאה >
שחזור שן באמצעות סתימה לבנה
סתימה לבנה

סתימה לבנה סתימה לבנה בשן היא טיפול שיניים המשמש למילוי חורים או סדקים בשן. הסתימה מכילה חומרים שמתאימים לצבע השן הטבעי, ולכן היא פחות בולטת

להמשך קריאה >
התקשרו אלינו דילוג לתוכן