דף הבית » השתלות שיניים » השתלת שיניים לסת תחתונה
השתלת שיניים לסת תחתונה
השתלת שיניים בלסת התחתונה נדרשת כאשר המטופל סובל מחוסר של שיניים בלסת התחתונה בשל אובדן שיניים בתאונה או אירוע טראומה אחר, עקב מחלה שהביאה להיחלשות השיניים ולנשירה שלהם, או לחילופין כאשר השיניים בלסת התחתונה ניזוקו ולא ניתנות להצלה באמצעות טיפולי שיניים אחרים.
כיצד מתבצע טיפול השתלת שיניים בלסת התחתונה?
הליך השתלת שיניים מצריך אבחון מוקדם, תשאול רפואי של המטופל ובחינת ההתאמה שלו לטיפול, ביצוע של צילומי שיניים פנורמיים מתקדמים, בחינת מצב צפיפות העצם ואלמנטים חשובים נוספים.
במידה והמטופל נמצא מתאים לביצוע השתלת שיניים, יקבע הרופא המטפל את סוג ההשתלה המיועדת ואופן הביצוע.
השתלת שיניים בלסת תחתונה, מתבססת על טכנולוגיה של החדרת שתלי טיטניום זעירים אל עומק החניכיים של המטופל, בפעולת הברגה עדינה ובהסתמך על צפיפות עצם טובה שתספק אחיזה בשתלים.
החדרת השתלים מתבצעת כיום באמצעות שילוב של כלים דיגיטלי שמאפשרים לרופא תכנון מוקדם ויישום מדויק בקביעת מיקום השתלים בפה. לאחר ההשתלה יותקנו כתרים זמניים על גבי השתלים, שיעניקו למטופל אפשרות לתפקוד הפה והשיניים כמו גם מראה אסתטי, ותידרש תקופת המתנה בת ארבעה עד שישה חודשים, במהלכם השתלים צפויים להתמזג בחניכיים ולהיקלט בהם בצורה מיטבית.
עם תום התקופה האמורה יתבצע הליך של חשיפת שתלים, במהלכו הרופא המטפל יסיר את רקמות העור אשר כיסו את השתלים, באמצעות פעולה כירורגית עדינה ומדויקת, ויביא לחשיפת השתלים ובחינת היציבות שלהם בפה.
ככל שהתהליך צלח (השתלות שיניים זוכות לאחוזי הצלחה גבוהים במיוחד), ניתן יהיה להמשיך בהליך, שיכלול התקנת כותרת שן וכתרים אסתטיים ועמידים קבועים. השתלת שיניים לסת תחתונה תביא בחשבון את צפיפות העצם בחניכיים התחתונות, ובמקרה של צפיפות עצם שאינה מספקת ייתכנו פתרונות הנשענים על עצמות הלסת והחניכיים, דוגמת שימוש בשתלים בזאליים ו/או השתלת שיניים בשיטת אול און 6.
ההבדל בין לסת עליונה ללסת תחתונה
הלסת התחתונה גדולה מן הלסת העליונה וחזקה ממנה, מה שמשפיע בבחירת סוג השתלים ואורכם. יחד עם זאת, חשוב להביא בחשבון את ההבדלים בין הלסת התחתונה הקדמית- שהיא חזקה ובריאה יותר לרוב, לבין הלסת התחתונה האחורית החשופה יותר למחלות חניכיים, אובדן עצם בשל עקירות ושיניים חסרות ורגישויות נוספות. תכנון של השתלת שיניים בלסת התחתונה יביא בחשבון את המיקומים השונים של ההשתלה, יבחין בין צורך בהשתלת שיניים מלאה בכל הלסת התחתונה ובין השתלה של שיניים בודדות חסרות.
חשוב לדעת כי תחת שיני הלסת התחתונה האחוריות עובר העצב המנדיבולרי האחראי על התחושות בחלק התחתון של הפה, בשפתיים ובסנטר, מה שמחייב הליך השתלה עדין במיוחד למניעת כל פגיעה בו, שעשויה לגרום לאובדן התחושה. אתגרים נוספים במקרה של השתלת שיניים לסת תחתונה נוגעים למחסור בעצם בלסת האחורית, שמאיים על יציבות ההשתלה, מה שמצריך פתרונות מותאמים אישית, החל מהרמת עצם וכלה בבחירה בשתלים קצרים ומותאמים.
השתלת מערכת שיניים מלאה בלסת התחתונה תדרוש בחינה מדוקדקת של מבנה העצם ומצב הלסת להתאמה מדויקת של סוג ההשתלה והשתלים, כאשר שיטות השתלה מתקדמות המתבססות על העמסת שתלים על גבי גשר שמותקן על ארבעה או שישה שתלים בין עצמות הלסתות עשוי לספק מענה וכן לאפשר השתלת שיניים ביום אחד- הליך טיפולי קצר יותר ובעל יתרונות רבים.
סוגי שתלים דנטליים
שתלים דנטליים מתבססים על פרופיל טיטניום זעיר המוברג בעדינות אל עצמות החניכיים בעיקר, כאשר במקרים מסוימים בהם קיים חוסר בעצם ההשתלה תבוצע בעצמות הלחיים או הלסת. מיקום השתלים ועומק העצם יקבע גם את סוג השתלים:
- ROOT FORM– שתל בורג המותאם להשתלה בעצמות הלסתות העמוקות והרחבות יותר, השתל ארוך יותר ודומה במיוחד בתצורתו ובמאפייניו לשורש השן הטבעית.
- plate form– שתל מותאם ללסתות צרות וקצרות. מדובר בשתל שטוח וארוך המותאם לספיגה מידית מה שמאפשר את שחזור השן כבר במעמד ההשתלה.
- SUBPERIOSTEAL– שתל ייחודי המותאם להברגה לחניכיים בשיטה חדשנית ומתאים למטופלים בעלי צפיפות עצם נמוכה.
פתרונות להשתלת שיניים בלסת התחתונה
סוג השתלת השיניים תתבצע בהתאם למספר השיניים השיניים החסרות, מיקום השיניים החסרות בלסת התחתונה, איכות העצם, כמו גם שיקולי תקציב.
השתלת שיניים קלאסית: השיטה הוותיקה והמוכרת להשתלת שיניים במסגרתה יבוצע ניתוח להנחת השתל, לאחר מספר חודשי המתנה בהם העצם תתרפה, הרופא יבצע חשיפת שתל ולאחר מכן הרכבת כתר חרסינה או זירקוניה.
השתלת שיניים בשיטת אול און 6/4: זו זו מתאימה למי שחסרה לו מערכת שיניים מלאה בלסת התחתונה. שיטה חדשה יותר מזו הקלאסית בה טיפול השתלת מתבצע לרוב ביום אחד בלבד. בשיטה זו מניחים 4 או 6 שתלים ועליהם מניחים את גשר שיניים באותו טיפול.
בשני המקרים ניתן לבצע יישום משולב של השתלת שיניים ממוחשבת. בשיטה זו ניתן לקבוע מיקום מדוייק להנחת השתל מבחינת עומק החדרת השתל והזווית שלו. שימוש בתוכנת מחשב לקביעת מיקום השתל תשיג תוצאה עמידה יותר ובפחות סיכוני פגיעה בעצב.
תופעות לוואי וסיבוכים אפשריים
השתלות שיניים מתבצעות בהליך כירורגי מורכב, ומטבע הדברים כוללות תופעות לוואי לאחר הטיפול ובין שלבי ההשתלה.
התופעות הנפוצות לאחר החדרת השתלים הן: שטפי דם מקומיים, דימום, תחושת רגישות וכאב, נפיחות מקומית. תופעות אלו צפויות לחלוף בתוך מספר ימים, ויש להישמע להוראות הרופא לצורך החלמה מהירה וטובה: הימנעות מעישון, אכילת מאכלים רכים בטמפרטורה מותאמת, שטיפות וניקיון הפה, נטילת אנטיביוטיקה על פי צורך, מנוחה.
סיבוכים מורכבים בעת השתלת שיניים הם נדירים. סיבוכים אפשריים הם דחיה של השתל על ידי הגוף, היווצרות של זיהומים בחניכיים סביב אזור ההשתלה, פגיעה בעצב ובכלי דם ודימומים מאסיביים. כל אלו ניתנים לצמצום עד לכדי סיכוי אפסי, באמצעות טכנולוגיות מתקדמות המאפשרות לרופא ביצוע השתלה בצורה מדויקת, עבודה תחת תנאי סטריליות מלאה, התאמה של סוג ההשתלה למטופל וכלים נוספים.
ד"ר יהונתן צ'יפר, רופא שיניים בעל ניסיון רב שנים בכל סוגי ההשתלות, מנגיש למטופליו את הטכנולוגיות החדשניות ביותר בענף, סורק דיגיטלי תלת ממדי מתקדם ותוכנת הדמיה שמאפשרים תכנון ויישום מדויק של ההשתלה, מרפאה מקצועית באווירה מרגיעה ונינוחה וצוות מקצועי ומסור.
למידע נוסף השאירו פרטים
ד”ר יהונתן צ’יפר – הינו דוקטור לרפואת שיניים D.M.D, בעל רישיון מטעם משרד הבריאות בישראל. מוביל בעל ניסיון ידע ומיומנות בתחומי שיקום הפה, אסתטיקה דנטלית והשתלות שיניים. ד"ר יהונתן משלב במרפאתו טיפולי שיניים מתקדמים באמצעות מיקרוסקופ בכך מתאפשרת גישה זעירה שאינה פולשנית. המרפאה מציעה סביבה טיפולית נעימה ומרגיעה, וצוות מרפאה מיומן אשר שם דגש על חוויית השירות של המטופל בכל שלבי הטיפול.
מידע נוסף