Untitled design
השתלת שיניים זהו הליך כירורגי שבה משתילים שתל דנטלי לעצם הלסת. השתל הדנטאלי אמור למלא את התפקיד של השן שאבדה מסיבות שונות, חבלה, מחלה ועוד. בסיום ההליך הרפואי השתל יתפקד וייראה כמו שן טבעית לבנה ויפה המתאימה לשאר השיניים שבפה. נתוני הסטטיסטיקה מלמדים כי אחוזי ההצלחה של השתלות שיניים גבוהים מאוד, אך חשוב לדעת כי הצלחת הטיפול תלויה במיומנות, במקצועיות ובניסיון של רופא השיניים. אל תוותרו, גם לכם מגיע את הטוב מכולם. צרו קשר עם ד"ר רונן בורדובסקי ותיהנו משן מתפקדת, יפה ועמידה למשך שנים רבות.
שלבי ההשתלה
בשלב הראשון יפנה רופא השיניים את המטופל לבדיקות ויברר יחד אתו אילו תרופות הוא נוטל, האם הוא סובל ממחלות כרוניות ועוד. בהתאם לתוצאות הבדיקות ולמצבו הבריאותי של המטופל ינחה הרופא את המטופל מה עליו לעשות כהכנה לניתוח.
שלב ב', שלב ההרדמה – השתלות שיניים מתבצעות בהרדמה מקומית או כללית. אם תבוצע ההשתלה בהרדמה מלאה, ייפגש המטופל עם רופא מרדים ויעבור בדיקות נוספות בהתאם להנחיות הרופא המרדים. חשוב לדעת כי השתלות שיניים בהרדמה מלאה מותר לבצע רק במרפאת שיניים שקיבלה אישור מיוחד ממשרד הבריאות המתיר לה לבצע טיפולי שיניים בהרדמה ובמרפאה מצוידת בציוד מתאים בהתאם להוראות.
השלב השלישי הוא השלב שבו מבצע הרופא קדיחה בעצם. לאחר שהרופא ביצע חיתוך וחשף את העצם הוא קודח בה חור המיועד לבורג מיוחד אשר יוברג אל תוך עצם הלסת. הקדיחה נעשית בשלבים, באיטיות ובשימוש במכשיר מיוחד המזרים מים לתוך המקדח כדי לא ליצור חום שעלול לפגוע בעצם הלסת.
לאחר סיום שלב הקידוח מבריג הרופא את השתל אל תוך העצם בצורה סיבובית עד אשר הברג נתפס בתוך העצם ומתקבע בתוכה.
השלב הרביעי הוא שלב התפירה. כדי להגיע אל עצם הלסת ביצע הרופא חתך בלסת, כעת זה הזמן לתפור את החתך. בדרך כלל משתמש הרופא בתפרים הנספגים ונעלמים לאחר תקופה קצרה, כך הוא חוסך למטופל את אי הנעימות הכרוכה בהוצאת התפרים.
אם השתלת השיניים בוצעה בהרדמה מלאה יישאר המטופל במרפאה להתאוששות, חשוב להדגיש כי השתלת שיניים בהרדמה מלאה מחייבת נוכחות של רופא מרדים במשך כל הטיפול, ועל הרופא לעקוב כל הזמן אחרי מצבו של המטופל.
השלב האחרון הוא שלב התאמה וההרכבה של הכתר.
לאחר ההשתלה אין לבצע עבודה פיזית מאומצת. מומלץ לנוח ורצוי לקחת חופשה בת מספר ימים מהעבודה.
חשוב מאוד לשמור על היגיינת הפה, ככל שאזור הניתוח יהיה נקי והיגייני, כך יפחתו הסיכויים לזיהום.
לפי הוראות הרופא יש לקחת אנטיביוטיקה ואם יש צורך גם תרופות לשיכוך כאבים.
יש לאכול תזונה רכה במשך מספר ימים לאחר ההשתלה.
תופעות הלוואי הנפוצות הן שטפי דם, קלים או כבדים, נפיחות באזור השתל וכאבים. במקרים קיצוניים ייתכן זיהום.
רוב השתלות השיניים עוברות בהצלחה, כמעט ללא תופעות לוואי, אך מאחר ובמשך הניתוח נפגעו מספר כלי דם ייתכנו תופעות לוואי האמורות לחלוף כעבור מספר ימים. בכל מקרה של תופעות לוואי חמורות או תופעות שאינן חולפות יש לפנות לרופא המטפל.
הדרך הטובה ביותר להימנעות מתופעות לוואי היא בחירה של רופא מקצועי ומיומן בתחום השתלות השיניים ושיקום הפה. רק רופא מיומן ומקצועי ידע לבצע בהצלחה את כל השלבים בהשתלת השיניים ולהעניק למטופל שן חדשה שתתפקד כשן טבעית לכל דבר.