מה עושים עם כתר שנפל?

כתר זמניים ואף קבועים, יכולים לעתים ליפול. הכתר יכול להיסדק, להישבר או אפילו ליפול בזמן הכי לא מתאים שידרוש מאיתנו להשתמש בדבק להידבק השן בצורה זמנית.

מחסור בשן יכול לגרום לנו להפרעה בלעיסה או בדיבור וכמובן לכאבים רבים וחוסר נעימות. בנוסף, נפילה של כתר או שן יכולים לגרום לנו להפרעה אסתטית חמורה, על אחת כמה וכמה שמדובר בכתר או שן קדמי.

שתלים דנטליים

ישנן מספר סיבות שגורמות לנפילה או שבירה של כתר

הדבקה זמנית של הכתר- במהלך טיפול לשיקום שיניים קבוע, רופאי שיניים משתמשים בכתרים זמניים המודבקים בדבק חלש יחסית. כתרים שכאלה יהיו עשויים בדרך כלל אקריל ויודבקו על ידי דבק זמני שנוטה ליפול ולהשתחרר יותר מכתרים קבועים מחרסינה או מתכת.

לעיסה מזון דביק- לעיסה של מזון כגון מסטיקים או פירות יבשים יכולים להידבק לשן ולהזיז את הכתר ממקומו.

עששת- דבר נוסף היכול לגרום לשחרור הכתר הוא חור או ריקבון (עששת) בסביבתו של הכתר.

שבר או סדק בכתר- לעתים כאשר כתר נסדק או נשבר הדבר גורם לשטיפת הדבק שנמצא בתוך הכתר דבר שיכול לגרום לשחרור שלו.

טיפול בכתר שנפל

  • הדבר החשוב ביותר שיש לעשות כאשר כתר משתחרר ממקומו הוא לנסות להחזיר אותו למקומו מבלי להפעיל כוח. בשלב הראשוני ניתן להדביק את הכתר בצורה זמנית על ידי שימוש במשחת שיניים או גומי לעיסה. אך מומלץ לפנות בהקדם למרפאת שיניים על מנת שיחזק את הכתר, שכן ככל שיעבור זמן יכולות להתרחש תזוזות בשן שימנעו את החזרת הכתר למקומו.
  • דבר נוסף שניתן לעשות כטיפול זמני, הוא שימוש בדבק לשיניים זמניות הנמצא בחלק מרשתות הפארם. חשוב לזכור שמדובר בפתרון זמני בהחלט שאינו יכול להחליף בשום צורה הגעה מידית למרפאת השיניים להשלמת הטיפול.
  • במידה ונשאר מעט דבק זמני בתוך הכתר שנפל, ניתן להוסיף לו מעט משחת שיניים שתפעיל את הדבק ותעזור להחזיר את הכתר למקומו בצורה זמנית.
  • כאשר מדובר בכתר בודד וקטן, לא מומלץ לנסות להדביק את הכתר למקומו אלא לשמור אותו הנפרד עד ההגעה לרופא השיניים. במקרים של שינה או אכילה ישנה סכנה לבליעה של כתר שכזה ולכן מומלץ להימנע מכך.

ממה עשי דבק דנטלי לשיניים זמניות?

דבק דנטלי המשמש להדבקת כתרים הוא בעצם צמנט (מלט) המשמש כחומר מתווך ואינו בהכרח מדביק ישירות את הכתר לשן. הדבר נכון בעיקר שמדובר בכתרים על בסיס מתכת או זירקוניה ולכן עדיף להימנע מלהשתמש בחומר שכזה בצורה עצמאית. ישנן מספר סיבות להימנעות מהדבקת הכתר לבד והעדפה להגעה למרפאת השיניים לשם כך:

החמרה של המצב הפתולוגי- פעמים רבות בהן נחליט להדביק את הכתר לבד, נוותר על ביקור אצל רופא השיניים שכן הבעיה כביכול תיפתר. הימנעות מביקור אצל רופא השיניים תמנע מאיתנו להבין את הסיבה לשחרור הכתר ויכולה להוביל להחמרה של המצב.

גרימת נזק נוסף לכתר או לשן- הדבקה לא נכונה של הכתר יכולה לגרום לנזק נוסף לכתר או לשן, דבר שממנו היינו מעוניינים להימנע.

בליעה של הכתר- הדבקה חלשה של הכתר יכולה לגרום לבליעה של הכתר בזמן אכילה או שינה, דבר שיכול להיות מסוכן מאוד.

לסיכום, הדבקת כתר בצורה זמנית לבד אינה מומלצת אלא במקרי חירום בלבד. גם במקרים שכאלה חשוב לפנות לרופא השיניים בהקדם להשלמת הטיפול.

מידע נוסף

למידע נוסף מלאו את הפרטים ונחזור אליכם

שיתוף

אולי יעניין אותך גם

שן סדוקה לפני אחרי
סדק בשן

מהו סדק שן ומהן הסיבות לכך? השיניים חזקות להפליא, האמייל המרכיב את הציפוי החיצוני של השיניים הוא החומר החזק ביותר בגוף האדם אפילו יותר מהעצמות,

להמשך קריאה >
התקשרו אלינו דילוג לתוכן