אחוזי ההצלחה של השתלות השיניים גבוהים מאוד, כתשעים ושישה אחוזים, אך על אף אחוזי ההצלחה הגבוהים, השתלת שיניים ביום אחד אינה חפה מסיבוכים אשר עלולים להכשיל את התהליך. הבסיס להצלחת הטיפול כולל מספר גורמים, אבחון מקצועי, בניית תוכנית טיפול אישית לכל מטופל בהתאם למצבו, בחירה בסוג השתל המתאים ובחירת הרופא המטפל. מבין שלושת הגורמים, הבחירה ברופא היא הגורם החשוב ביותר המשפיע על תוצאות הטיפול. אל תוותרו, גם לכם מגיעה איכות חיים ושיניים בריאות ומתפקדות. ד"ר רונן בורדובסקי כבר ביצע אינספור השתלות בישראל, מאות לקוחות מרוצים ישמחו להעיד על ההצלחה, גם אתם יכולים להיות חלק מהם.
תהליך האוסטיאו – אינטגרציה הוא החיבור הביולוגי בין השתל לעצם שמסביבו. התהליך שבו השתל המוחדר ללסת מתחבר חיבור ביולוגי לשתל נמשך מספר חודשים. אם לא ייווצר החיבור, אם הרקמות לא יעטפו את השתל ויטמיעו אותו בתוכן, ההשתלה תיכשל. זהו סיבוך נדיר, כאשר השתל מוחדר אל עצם הלסת בצורה נאותה ותקינה, בתשעים וחמישה אחוז מהמקרים, השתל ייקלט.
דלקות הנוצרות ברקמות הרכות מסביב לשתל עלולות להכשיל את תהליך ההשתלה. אחוזי הסטטיסטיקה מלמדים על עשרה אחוז של מקרים שבהם נוצרו דלקות בעת ביצוע השתלה בלסת העליונה וחמישה אחוז בלסת התחתונה. בחירה נכונה של השתל ומיומנות של הרופא עשויים למנוע את הדלקות.
עיצוב לא מתאים של הגשר המורכב על השתל והעמסת יתר על סגר הפה מהווים את אחת הסיבות לכישלון הטיפול. כדי להימנע מכישלון ההשתלה, חשוב לבחור נכון את סוג השתל המורכב על העצם.
העישון הוא גורם בעל סיכון רב. העישון מפחית את אספקת הדם לאזור הפצע, מונע את החלמת המקום ועלול להביא לאובדן השתל ולאובדן העצם. מומלץ מאוד להפסיק לעשן לפני הניתוח ולא להמשיך עד אשר יתברר כי השתל נקלט היטב בלסת והטיפול הצליח.
כאב או נזק לעצבים, פגיעה בכלי דם או חוסר רגש באזורים הקרובים לאזור ההשתלה הם סיבוכים קלים אשר חולפים בדרך כלל לאחר מספר ימים.
דחייה של השתל על ידי הגוף. במקרים נדירים הגוף רואה בשתל גוף זר, אינו מקבל אותו ולוחם נגדו. במצב כזה יש להסיר במהירות את השתל ולחפש פתרונות אחרים.
אלרגיה למרכיבים – בדרך כלל זוהי תופעה נדירה. השתל בנוי מטיטניום, סוג מתכת המתאימה לרקמות האנושיות. על אף ההתאמה יש מספר קטן של אנשים האלרגיים לחומר זה.
שבר של השתל – זהו סיבוך נדיר הודות לאיכות השתלים, אך לפעמים המתכת מתכופפת ונשברת וצריך להוציא אותה ולשתול אחרת במקומה. חשוב מאוד לוודא כי השתל שבו משתמש הרופא נושא תו תקן.
רוב הסיבוכים מתרחשים בזמן ההתאחות עם העצם, בזמן הלעיסה וההעמסה על השתל.
הרס עצם המכתש – תופעה זו מכונה בשפה המקצועית Peri-implantitis. זהו תהליך שבו עצם המכתש של השתל נהרס.
שבר של השתל – זהו אחד הסיכונים, אך זהו סיכון נדיר מאוד.
עומס יתר – עומס יתר על השתל, סגר פה לא נכון או הנחת השתל בלסת בצורה לא מתאימה עלולים להכשיל את הטיפול.
זיהום – כתוצאה מכשלים בעת החדרת השתל או מתחזוקה לקויה של היגיינת הפה והשיניים לאחר ההשתלה עלול להיווצר זיהום מסביב לשתל, במקרים קיצוניים יהיה צורך להוציא את השתל.