טיפולי שיניים לחולים בסיכון גבוה

ביקור אצל רופא שיניים מעורר אצל כולם חששות, אך כאשר מדובר בחולים בסיכון גבוה, רמת החששות גוברת. בעבר טיפולי שיניים לחולים בסיכון גבוה טיפולי שיניים היו כמעט בלתי אפשריים, אך בשנים האחרונות רפואת השיניים התפתחה וכיום כמעט כל מטופל יכול לקבל טיפולי שיניים איכותיים, ללא פשרות וללא גרימת נזק רפואי למערכות שונות בגופו.

מי הם החולים בסיכון גבוה?

חולים בסיכון גבוה הם חולי סוכרת, חולים הסובלים מיתר לחץ דם, חולים עם בעיות קרישת דם, חולי כליות, חולים העוברים טיפולים אונקולוגיים והקרנות, חולים אחרי אירוע מוחי וחולים הסובלים ממחלות כרוניות ועוד.

את טיפולי השיניים מחלקים לשתי קבוצות, טיפולים בסיכון גבוה וטיפולים בסיכון נמוך. טיפולים בסיכון נמוך הם טיפולים ללא פגיעה ממשית ברקמות כמו לדוגמה סתימות או כל טיפול שבו לא צפוי דימום רב. טיפולים שבמהלכם יש דימום רב כמו השתלות שיניים, עקירות, טיפולי חניכיים ועוד, נחשבים לטיפולים בסיכון גבוה.

חולים בסיכון גבוה חייבים ליידע את רופאי השיניים על מצבם הבריאותי, על ההיסטוריה הרפואית שלהם ועל התרופות שהם נוטלים. בשל הרגישות הרבה, יש לבחור מרפאת שיניים המצוידת באמצעי החייאה לשעת חירום ואשר מעסיקה רופאים מומחים לטיפול בחולים בסיכון גבוה. לטיפולי שיניים בהרדמה מלאה חובה לבחור מרפאה בעלת רישיון מיוחד מטעם משרד הבריאות עם רופאים מרדימים מקצועיים ומנוסים. במקרים רבים יתייעץ רופא השיניים עם רופא המשפחה או הרופא המטפל בחולה לפני כל טיפול.

חולים אונקולוגיים המטופלים בתרופות ממשפחת הביפוספטים עלולים ללקות בנמק של העצמות, בעיקר לאחר עקירת שיניים או טיפולי השתלה. חולים אלו צריכים לקבל טיפול שיניים מונע או משמר על ידי רופא שיניים המתמחה בטיפולי שיניים לחולים בסיכון.

חולים הנוטלים תרופות באופן קבוע דורשים התייחסות מיוחדת מאחר ותרופות מסוימות עלולות לגרום לתופעות בחלל הפה המצריכות אבחון וטיפול מתאים. יש תרופות המחייבות שינוי בחומרי ההרדמה ויש תרופות שצריך להימנע מהן לפני הטיפול ולפעמים גם לאחריו.

החולים המטופלים בתרופות מדללות דם כמו אספירין, קומדין, פלביקס ועוד או החולים הסובלים מבעיות בקרישת דם יקבלו טיפול עם חומרים מיוחדים המסוגלים לעזור במניעת דימום רב בעת הטיפול.

חולי לב הנמצאים במצב יציב מסוגלים לעבור טיפולי שיניים. לפני הטיפול חובה לדווח לרופא על אודות המחלה, על הטיפולים ועל התרופות שהם נוטלים. רצוי שכל חולה לב יישא עמו מכתב מהרופא המטפל, מכתב שבו יפורט מצבו הרפואי והתרופות שבהן הוא משתמש. במקרים מיוחדים יתייעץ רופא השיניים עם הרופא הקרדיולוגי לפני הטיפול.

למחלת הסוכרת יש השפעה חזקה על השיניים ועל החניכיים. היא עלולה להאיץ את הופעת מחלת העששת, לגרום ליובש בפה, לזיהומים פטרייתיים בפה, למחלות חניכיים ועוד

חולי סוכרת בעלי רמת סוכר מאוזנת יכולים לעבור כמעט כל טיפולי שיניים, כולל השתלות שיניים. לפני הטיפול הם חייבים ליידע את הרופא כי הם סובלים מסוכרת כדי לקבל טיפול שיניים המתאים למצבם הבריאותי.

חולי סוכרת צריכים להקפיד על פעולות מניעה שיצמצמו את הסיכון להופעת המחלות והבעיות האופייניות לחולים אלו. עליהם לצמצם את שתיית האלכוהול, לשתות הרבה מים וללעוס מסטיק כדי למנוע יובש בפה, לצחצח שיניים נכון ולהשתמש בחוט דנטאלי. אם הם מרכיבים מערכת של שיניים תותבות, הם חייבים להקפיד להסיר אותה מדי יום ולשמור על הניקיון ועל ההיגיינה.

חשוב לדעת כי טיפולי שיניים אצל חולי סוכרת נמשכים זמן רב בשל תהליכי הריפוי האיטיים המאפיינים את המחלה.

למידע נוסף מלאו את הפרטים ונחזור אליכם

שיתוף

אולי יעניין אותך גם

שן סדוקה לפני אחרי
סדק בשן

מהו סדק שן ומהן הסיבות לכך? השיניים חזקות להפליא, האמייל המרכיב את הציפוי החיצוני של השיניים הוא החומר החזק ביותר בגוף האדם אפילו יותר מהעצמות,

להמשך קריאה >
שחזור שן באמצעות סתימה לבנה
סתימה לבנה

סתימה לבנה סתימה לבנה בשן היא טיפול שיניים המשמש למילוי חורים או סדקים בשן. הסתימה מכילה חומרים שמתאימים לצבע השן הטבעי, ולכן היא פחות בולטת

להמשך קריאה >
התקשרו אלינו דילוג לתוכן