איך נדע אם רופא השיניים שלנו מיומן ומקצועי?

אצל כל אחד העומד לפני טיפולי שיניים, ובמיוחד לפני טיפולי שיניים מורכבים, מתעוררות שאלות כמו האם רופא השיניים שבחרנו מיומן, מקצועי, בעל ניסיון והאם הטיפול שהוא מציע לנו הוא אכן הטיפול המתאים והרצוי. ממה כדאי להיזהר, מה כדאי לבדוק ומה חשוב לדעת, כל אלו ועוד בכתבה הבאה.


עשרה כללים ועוד אחד שיעזרו לכם לבחור רופא שיניים מהימן ומקצועי


הפגישה הראשונה עם רופא השיניים תעזור לכם להחליט אם לבחור
ברופא השיניים או אולי לחפש רופא שיניים אחר. שימו לב האם הרופא מתעניין בהיסטוריה הרפואית שלכם כמו מחלות, אלרגיות, אשפוזים ועוד והאם הוא מבקש צילומי רנטגן נוסף על הבדיקה הפיזית. החוק היבש מחייב את רופא השיניים ליידע את המטופל על בעיות השיניים שמהן הוא סובל, להציג בפניו דרכי טיפול אפשריות ולפרט את היתרונות ואת החסרונות של כל שיטת טיפול ואת ההשלכות. בפגישה הראשונה תחושו אם יש לכם כימיה עם הרופא והאם הוא סבלני ומסביר פנים.

המלצות הם פרמטר חשוב בבחירת הרופא
. כמו בכל מקצוע ובמיוחד לגבי רופאי שיניים חשוב לבחור רופא שקיבלתם עליו המלצות טובות. חפשו גם ביקורות. בפורומים השונים העוסקים ברפואת שיניים יש לא מעט גולשים הכותבים ביקורת על אודות רופא השיניים שלהם והאם הייתה איי פעם רשלנות רפואית בטיפולי השיניים שנתן. אם נתקלתם בביקורת, אל תתעלמו ממנה, בררו היטב מי עומד מאחורי הביקורת ולמה היא נכתבה.

הסתכלו מסביב ובדקו האם המרפאה נקייה ומסודרת
, האם הציוד נראה לכם חדיש ומשוכלל והאם הרופא, הסייעת והשיננית עובדים עם כפפות גם כאשר מדובר בבדיקה בלבד.

חפשו את הרישיון
. בדרך כלל הרישיון של הרופא תלוי על הקיר לצד תעודות המעידות על קורסים והשתלמויות. לא מצאתם את הרישיון? אל תתביישו לשאול את הרופא. באותה שיחה בררו היכן למד הרופא, מהי הכשרתו, האם הוא מומחה בתחום וכמה שנות ניסיון הוא צבר. אם אתם נבוכים ומרגישים לא נעים לשאול תוכלו לבדוק את המידע באתר של משרד הבריאות.

העדיפו את המומחים
. אחד הגורמים העיקריים בבחירת רופא השיניים הוא תחום המומחיות. יש תחומי התמחות שונים, שיקום הפה, חניכיים, טיפולי שורש, כירורגיה, ילדים ועוד, העדיפו רופא שעבר התמחות בבעיה הייחודית שלכם.

הרופאים החברים בהסתדרות רופאי השיניים כפופים לתקנון אתי מחמיר
. בררו האם רופא השיניים שבחרתם חבר בהסתדרות רופאי השיניים. במקרה שבו תרצו להגיש תלונה על הרופא, הסתדרות רופאי השיניים תהיה הכתובת לתלונה.

בדקו את השיננית
. גם שיננית צריכה רישיון ממשרד הבריאות. טיפול מקצועי אצל השיננית לא יכול להסתיים בפחות מחצי שעה. אם הטיפול נמשך רבע שעה עד עשרים דקות ולא כלל הדרכה בהיגיינה אוראלית, ספק גדול אם הוא טיפול יעיל.


הילחמו על כל שן בריאה ואל תתפתו לעקירת שיניים
, גם כאשר מדובר בשיני בינה. בכל מקרה של ספק, בקשו להתייעץ עם מומחה נוסף.


חפשו את הסייעת
. אם הרופא עובד ללא עזרה, במיוחד במרפאות גדולות, ייתכן שטיב עבודתו נפגם. סביר להניח שלא יהיה לו זמן להקפיד על חיטוי נאות של הכלים הרפואיים ועל שמירת ההיגיינה.

אל תתפתו למבצעים
. מחירים נמוכים מדי של טיפולי שניים עלולים לאותת על חיסכון באיכות החומרים, על שיתוף פעולה עם מעבדת שיניים לא מקצועית, על חיסכון בכוח אדם, חיסכון בכלים חד פעמיים וקיצור זמן הטיפול כדי לטפל בכמה שיותר מטופלים בשעה.

אם נראה לכם שהטיפול שאותו אתם מקבלים אינו מתאים ואינו מקצועי,
אל תהססו לעזוב ולחפש רופא שיניים אחר. אל תשכחו לקחת את הצילומים, הם שלכם, אתם שילמתם עליהם, והרופא חייב לתת לכם אותם.

למידע נוסף מלאו את הפרטים ונחזור אליכם

שיתוף

אולי יעניין אותך גם

שן סדוקה לפני אחרי
סדק בשן

מהו סדק שן ומהן הסיבות לכך? השיניים חזקות להפליא, האמייל המרכיב את הציפוי החיצוני של השיניים הוא החומר החזק ביותר בגוף האדם אפילו יותר מהעצמות,

להמשך קריאה >
התקשרו אלינו דילוג לתוכן