הרמת סינוס

שתלים דנטליים גרמו למהפכה בעולם של רפואת השיניים, הם מחליפים בהצלחה את השיניים התותבות והם הדבר הכי דומה, במראה ובתפקוד, לשן הטבעית. לא כל אחד מתאים להשתלת שיניים, מטופלים רבים סובלים מבעיה של חוסר בנפח עצם מספיק אשר מבטל את היכולת להחדיר את השתל אל עצם הלסת וגורם לסכנה של חדירה אל חלל הסינוס הנמצא מעל. אם במהלך ההשתלה תתבצע חדירה אל חלל הסינוס, במקום עלולה להיווצר דלקת ויותר גרוע מכך, השתל לא יצליח להיקלט בעצם ותהליך ההשתלה ייכשל.

מתי צריך הרמת סינוס?

  • למטופלים בעלי מבנה אנטומי חריג כמו לסת קטנה, סינוסים גדולים או כל מבנה אחר המשאיר מעט מקום להחדרת שתל, טיפולי הרמת סינוס הם האפשרות היחידה לעבור בהצלחה השתלת שיניים.
  • לכל מי שסובל מאובדן עצם כתוצאה ממחלת חניכיים או מטיפולים במחלת הסרטן ועוד, הרמת סינוס תאפשר להם לעבור ניתוח השתלת שיניים בהצלחה.

 המטרה – עיבוי העצם

  • הרמת סינוס, או בשמו הנוסף השתלת עצם, הוא תהליך שמטרתו ליצור תוספת בעצם בלסת. זהו תהליך של עיבוי העצם כך שתוכל לקלוט בהצלחה את השתל הדנטאלי שיוחדר לתוכה בהשתלת שיניים.
  • את עצם הלסת אפשר לעבות במספר חומרים, אפשר להשתמש בעצם עצמית, אפשר בחומרים סינטטיים ואפשר גם לבחור עצם של בעל חי.
  • לאחר מספר חודשים, לאחר שתהליך עיבוי העצם הצליח אפשר יהיה להחדיר בהצלחה את השתל הדנטאלי.

איך מתבצע ניתוח הרמת הסינוס?

טיפולי הרמת סינוס הם טיפולים כירורגיים המתבצעים בהרדמה מקומית. במקרים שבהם יבחר הרופא לבצע הן את הרמת הסינוס והן את החדרת השתל בטיפול אחד ארוך העשוי להימשך מספר שעות יבחר הרופא בהרדמה מלאה כדי להקל על המטופל את הישיבה הממושכת בזמן הטיפול.

במקום שבו מתכנן הרופא להחדיר את השתל הוא יבצע חתך בחניכיים ויחשוף את עצם הלסת. לאחר החשיפה ירים הרופא בעדינות את העצם כלפי ממעלה אל תוך חלל הסינוס, יחד עם העצם גם קרום הסינוס יתרומם.

מתחת למקום שממנו הוזזה העצם נוצר חלל ריק, את החלל הזה ימלא הרופא בחומר עצם, בהתאם לסוג החומר שהוא יבחר.

לאחר סיום הטיפול ימתין הרופא מספר חודשים עד לקליטה מלאה של העצם החדשה ולאחר שתהליך עיבוי העצם הצליח הוא יחדיר לתוכה את השתל הדנטלי.

הרמת סינוס שלב א
שלב ראשון
הרמת סינוס שלב ב
שלב שני
הרמת סינוס שלב ג
שלב שלישי

קיימות שתי טכניקות של הרמת סינוס, הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס סגורה.

הרמת סינוס פתוחה – בשיטה זו פותחים חלון בקיר הצדדי של הסינוס ומוסיפים חומרי מילוי במרווח שבין רצפת הסינוס לבין הממברנה המצפה אותו. חומרי המילוי יכולים להיות חומרים סינטטיים או חומרים מן החי ממקור עצמי או ממקורות שונים.

הרמת סינוס סגורה – שיטה זו מתבצעת כאשר תוספת העצם הנדרשת אינה גדולה ועובי העצם מתחת לרצפת הסינוס הוא לפחות שבעה מילימטר. בשיטה זו אפשר להוסיף חומר מילוי גם בזמן ההשתלה.

כמה זמן נמשך הליך הרמת סינוס?

אורך ניתוח השתלת סינוס שעשוי לקחת בין שעה וחצי לכשעתיים.

כמה זמן יש לחכות להשתלת שיניים אחרי הרמת סינוס?

תהליך הריפוי לאחר הניתוח נמשך כשישה חודשים. רק לאחר החלמה מלאה אפשר יהיה לבצע השתלת שיניים.

הרמת סינוס – סיכויים וסיכונים

אחוזי ההצלחה של טיפולי הרמת סינוס הם בין תשעים אחוז לתשעים וחמישה אחוזי הצלחה. אך כדאי לדעת כי התנאי החשוב להצלחת הטיפול הוא בחירה של רופא מומחה שצבר ידע וניסיון רב.

אחד הסיכונים הנפוצים של הרמת סינוס הוא קריעת הממברנה, הרירית, העוטפת את חלל הסינוס. במקרה כזה ניצבות בפני הרופא המנתח שתי אפשרויות, האחת לתקן את הרירית הקרועה ולהמשיך בטיפול, והשנייה להפסיק את הניתוח ולהמתין כארבעה חודשים עד שהרירית תתאחה בעצמה.

בניתוח של הרמת סינוס קיים סיכון של דחיית חומר העצם על יד הגוף. במקרה כזה יבחן הרופא את המצב ויחליט על בחירת חומר עצם אחר או על שיטה אחרת לעיבוי העצם.

כמו לאחר כל הליך כירורגי גם לאחר טיפול של הרמת סינוס ייתכנו תופעות לוואי כמו נפיחות, זיהום או כאבים. את הכאבים אפשר לשכך בעזרת משככי כאבים ובכל מקרה של תופעות לוואי חמורות חשוב לפנות מיד אל הרופא המטפל.

בחירת הרופא – המפתח להצלחת הטיפול

רק רופא שהתמחה בשיקום פה או מומחה לפה ולסת ועבר הכשרה כירורגית מיוחדת ומתאימה ידע לבצע בהצלחה הרמת סינוס.

רוצים להיכלל בין אחוזי ההצלחה של הטיפול? צרו קשר עם המרפאה של ד״ר יהונתן צ'יפר, תגדילו את סיכויי ההצלחה ותקטינו את האפשרות לכישלון ולסיבוכים.

נכתב ע"י ד"ר יהונתן ציפר בעל רשיון מטעם משרד הבריאות לישראל.

למידע נוסף מלאו את הפרטים ונחזור אליכם

מידע נוסף

התקשרו אלינו דילוג לתוכן